2019. július 4., csütörtök

Lépj tovább!

AMIKOR AZ ELENGEDÉS FÁJDALMÁBAN AZT MONDJÁK: 
LÉPJ TOVÁBB! TE PEDIG FRÁSZT KAPSZ TŐLÜK.


Jó, de hogyan lépj tovább? - kérdezed...Épp ott állsz 2 világ között: az egyik kapuja bezárult mögötted, és hiába dörömbölsz, visszaút nincs, a másik azonban a ködös távolba vész, és egyáltalán nem látszik még. Ott állsz, és nem csak a veszteség fájdalma, de még a bizonytalanság, a reménytelenség, az úttalanság szorongása is átjár.Szenvedsz, haragszol, tehetetlen vagy, máskor meg reménykedsz, biztatod magad, de fogytán az erőd.

Ekkor aztán jönnek a jaj-szavadra a barátok és ismerősök, megértően bólogatnak, majd azt mondják: "lépj tovább, engedd el!". Te pedig ettől a mondattól már a frászt kapod. "Hát, hogyne engednéd, ha tudnád, hát hogyne lépnél, ha tudnád, hogyan? Hát nem gondolják, hogy épp ez a te jól felfogott érdeked is? Akkor mondják meg azt is, HOGYAN!"Az a helyzet, hogy ők tudják.

Tudják azt, amit TE még nem. Ezért mondják, hogy csak az segíthet az elengedésben, ha TOVÁBB LÉPSZ!Nem azért mondják, mert nem éreznek veled együtt.

Nem azért mondják, mert nem értik a kínjaidat, hanem azért mondják, mert ők KÍVÜLRŐL LÁTNAK!

Épp azért mondják ezt, mert látják azt, amit TE még NEM, mert a Te nézőpontod ebben a fájdalomban BESZŰKÜLT.

Te még csak ülsz a GÖDRÖD MÉLYÉN, és ott éled a legnagyobb poklot, és a gödör mélyéről semmit sem látsz, csak annak a rusnya gödörnek a meredek falait, amit esélytelennek látsz megmászni.A többiek azonban kívülről látnak téged.

A GÖDRÖT is látják, az alján VELED, és ők látják kívülről és felülről MINDAZT, amit te onnan még nem: látják a gödrön túli világot, a magasságot, a lehetőségeket, a TERVEKET és CÉLOKAT, a sok-sok utat, ami onnan még ezer irányba vezethet...Lépj tovább! Nem az a HELYES KÉRDÉS, hogy HOGYAN?

Mindaddig, amíg a "HOGYAN"-ra keresed a választ, a gödör alján maradsz. A hogyanra a válasz ugyanis annyi, hogy: INDULJ! Tedd meg az első lépést előre!

A valódi kérdés a "hogyan" helyett az, hogy: MERRE? HOVÁ? Hol az ÚJ ÚT, amire érdemes rálépni ahhoz, hogy VÉGRE el merd ENGEDNI a MÚLTBA való KAPASZKODÁSODAT!

Amíg nem látod azt, hogy merre lépj, addig nem fogsz tudni elindulni. Az elengedés kulcsa az, hogy merd látni az utat magad előtt, merd hinni a lehetőségeidet, a célokat, az új terveket. Olvass tovább és nézd meg a videót is!Amikor az elengedés fájdalmában azt mondják: Lépj tovább! Te pedig frászt kapsz tőlük...Nézd meg a videót is!

Miért nem tudsz elengedni? Miért nem látod az utat, hogy TOVÁBB LÉPJ?

Valójában ELENGEDNI NEM FELADAT, hiszen az elengedés azt jelenti, hogy SEMMIT CSINÁLSZ. Ahhoz, hogy NE tegyél ezt-azt, nem kell ERŐT kifejtened. Igaz?

Az elengedés így aztán valójában egy ALAPÁLLAPOT, egy passzív, kényelmes, MEGENGEDŐ valóság.Nem elengedni nem tudsz.

Nem ez zaklat. A valóság az, hogy TE KAPASZKODNI, BIRTOKOLNI, IRÁNYÍTANI akarsz, ám sajnos az, amit szeretnél irányítani, az KICSÚSZIK a kezeid közül. Az zaklat, az FÁJ, hogy KICSÚSZIK a KEZEDBŐL. Amikor kicsúszik a kezedből az, amit MAGADÉNAK hittél, az sajnos valóban fájdalmas. A helyzet azonban az, hogy az, az a valami, vagy valaki SOSEM VOLT a TIÉD, mert semmit és senkit nem birtokolhatsz az életben.

Minden ugyanis, ami rajtad kívül van, az NEM TE VAGY, az elhasználódhat, elveszhet, elmehet (ha önálló akarata van). Ezzel pedig IDEJE SZEMBESÜLNI.Nem az adja a boldogságot, amit BIRTOKOLSZ. Hanem TE magad! Te vagy az, akihez ragaszkodnod kellene! Önmagadon kívül irányítani sem tudsz semmi és senki mást valójában, de hidd el, ez a BOLDOGSÁGHOZ ÉPP ELÉG!

Mert, ha magadat és a benned lévő lehetőségeket, erőket felfedezed, akkor rájössz, hogy minden, amit eddig megszereztél az a TE ÉRDEMED, a TE VÁLASZTÁSOD, a TE DÖNTÉSED, a TE képességeid, tehetséged, ötleted, erősségeid és teremtésed nyomán lehetett részese az életednek!

No, akkor hát itt egy másik hasonlat, ami segíthet megérteni, miért nem tudsz tovább lépni:Láttad az Indiana Jones trilógiát? Fel tudod idézni azt a részt, amikor Indi menekül egy föld alatti szentélyben, és egyszer csak egy szakadék szélére ér?

NINCS ÚT előtte, csak az ismeretlen és félelmetes mélység tátong. Visszafordulni sem lehet, mert a múlt sem biztonságos: őt üldözik. Indie kapaszkodik az UTOLSÓ BIZTOS PONTBA (épp, ahogyan Te most a párodba, az exedbe, a kapcsolatodba).

Előre lépni nem lehet, nem lát utat maga előtt.

Aztán jön a tanítás: csak HINNIE KELL, és MEGMUTATKOZIK az ÚT előtte a szakadék felett.

HINNIE KELL abban, hogy a híd létezik, hogy van út, hogy van lehetőség és van jövő. Amint Indie kilép a szakadékba, az út meg is mutatkozik alatta. A feladat innen már adott: elengedni a kapaszkodót és haladni az új úton előre ÚJ CÉLOK FELÉ.Ez a TE dolgod is!Felépíteni a hidat a szakadék fölött!

Elkezdeni HINNI abban, hogy van előtted út, van előtted jövő.
Aki megteszi, abban AUTOMATIKUSAN ENGED a SZORÍTÁS a MÚLT felé, és egyre könnyedebben menetelhet az új boldogság felé.Hogyan építsd a hidadat?

Olyan kérdéseket tegyél fel magadnak, amelyek ELŐRE MUTATNAK:

  • Mit szeretnék megélni?
  • Mi ad nekem örömöt? (Az EXEDEN KÍVÜL! Muszáj tőle függetlenül!)
  • Mi lelkesít?
  • Mi tölt fel?
  • Mihez van kedved?
  • Mit akarsz létrehozni?
  • Teremteni?
  • Mi adna új célt?
  • Új terveket?

... és indul el ezek mentén a válaszok keresésében is.Azok nem lépnek tovább, akik...Azok, akik NEM AKARNAK a jövő felé nézni, akik nem akarnak tervezni, akik azt is elhiszik az elméjüknek, hogy "minden elveszett, nincs kedvem semmihez...." azok nem nem-tudnak elengedni, hanem valójában NEM IS AKARNAK.

Ők azok, akik magukat áldozatiságba száműzik, és a szenvedésükből ERÉNYT próbálnak kovácsolni.Az életet azonban nem érdekli az ERÉNY, ha az szenvedésből épül.

El fogsz sorvadni, és egyre kevesebb erőd lesz, egyre kevesebb életed, egyre kevesebb lehetőséged, ha EZT ERŐSÍTED, ezt a lehetetlenséget és tehetetlenséget táplálod magadban.

Ez lesz a teremtésed: magány, fáradtság, erőtlenség, áldozatiság, félelmek és egyre több és több veszteség, és észre sem veszed, hogy mindezt TE intézed magadnak azzal, hogy NEM AKARSZ ELŐRE NÉZNI, nem akarsz ESÉLYT és LEHETŐSÉGET keresni, nem akarsz magadban és a boldogságban hinni.

Itt áll minden teendő, építs hidat, és ne haragudj azokra, akik azt mondják, lépj tovább, hanem inkább kérdezd meg, hogy ŐK HOGYAN CSINÁLNÁK, MERRE, HOVÁ mennének, mit terveznének, mire figyelnének, energiát mibe fektetnének.

Tőlük tudsz tanulni, azoktól azonban semmit, akik csak azt erősítik, hogy "igen, áldozat vagy, nehéz és még nehezebb neked!"

Találj magadra! Legyen ez az első lépés!

Ha magadra találsz, ha felismered, mi az - ami MINDENKITŐL FÜGGETLENÜL - számodra örömöt, energiát, lelkesedést ébreszt benned, mi az, amit szeretsz, mi az, ami fejleszti a képességeidet és kikapcsol, sokkal többet teszel a boldogságodért és a kapcsolatodért, mint hiszed.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katka szép oldala

Lia Weblapkellékek, kütyük és kódok